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Almeida,Eveline Lopes; Marangoni,André Luis; Steel,Caroline Joy. |
This study evaluated and compared the effect of the utilization of five different non-conventional starches (chickpea, common bean, Peruvian carrot, sweet potato and white bean) and four different commercial starches (cassava, corn, potato and rice) in pound cake. Common bean starch, followed by Peruvian carrot starch were the non-conventional starch sources that showed tendency to improve the technological quality of pound cake, mainly in relation to corn starch, the most common commercial source. With these sources, the batters presented lower specific gravity and the cakes presented higher specific volume, lighter color, lower crumb moisture reduction during the storage period, and better texture attributes during all the cake shelf-life. Moreover,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Bean; Chickpea; Peruvian carrot; Potato; Cassava; Starch; Pound cake. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013001100028 |
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Ayanegui Méndez, Segundo Raúl. |
La información experimental del presente trabajo se obtuvo al evaluar en una localidad tres variedades de fríjol (Phaseolus vulgaris L.) de las cuales se encuentra la variedad Canario -107 como precoz, la variedad Negro – Chapingo como intermedia y la variedad Negro – 150 como tardío. El rendimiento depende de componentes que surgen del ciclo biológico de la variedad, de la arquitectura de la planta, de las características de la vaina y también de las cualidades del grano por semilla. Aunque todos los componentes participan en el rendimiento de la planta, no todos son de la misma magnitud, ni reciben el mismo daño cuando el cultivo compite con malezas adaptadas a la región. Para conocer la magnitud de estos efectos, durante el ciclo agrícola del 2006, se... |
Tipo: Tesis |
Palavras-chave: Frijol; Componentes del rendimiento; Maleza; Maestría; Genética; Bean; Yield Components; Weed. |
Ano: 2008 |
URL: http://hdl.handle.net/10521/1589 |
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Baida, Fernando Cesar; Universidade Estadual de Londrina; Santiago, Débora Cristina; Universidade Estadual de Londrina; Takahashi, Lúcia Sadayo Assari; Universidade Estadual de Londrina; Athanázio, João Carlos; Universidade Estadual de Londrina; Cadioli, Marina Capparelli; Universidade Estadual de Londrina; Levy, Ricardo Michael; Universidade Estadual de Londrina. |
Nematoides formadores de galhas (Meloidogyne sp.) são responsáveis pela baixa produtividade na cultura do feijoeiro, cujas perdas, provocadas por esses patógenos, podem chegar até 90%. O presente estudo teve como objetivo avaliar o comportamento de seis linhagens de feijoeiro (‘Hav 06’, ‘Hav 11’, ‘Hav 28’, ‘Hav 50’, ‘Hav 69’ e ‘Torino’) frente ao parasitismo de M. javanica e de M. paranaensis. As linhagens foram inoculadas com 5.000 ovos e eventuais juvenis dos respectivos nematoides. O delineamento experimental foi inteiramente casualizado, com dez repetições para cada tratamento com os nematoides e dez repetições para testemunha sem inoculação. Quarenta e cinco dias após inoculação, os sistemas radiculares foram coletados, lavados e avaliados quanto à... |
Tipo: Pesquisa Aplicada |
Palavras-chave: 5.01.02.00-1 nematoide-de-galha; Resistência; Feijoeiro Fitossanidade root-knot nematode; Resistance; Bean. |
Ano: 2011 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/article/view/6146 |
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